| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време:
Понедељак - петак: 7:30 – 15:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 9 - 13 часова

Празници

Адреса
Ивана Црнојевића 10 - Горица
81000 ПОДГОРИЦА
ЦРНА ГОРА

Телефон:  + 382-20-667-305, 667-565 Локација/Мапа
Телефон, Конзуларно: + 382-20-667306 Конзуларна надлежност
Факс:        + 382-20-664-301 Почасни конзули

Е-mail: embassy.podgorica@mfa.rs

           konzularno.podgorica@mfa.rs

 
Веб сајт: http://www.podgorica.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо сва заинтересована лица која су се пријавила до поноћи 25. новембра 2023. године да ће своје бирачко право на предстојећим ванредним парламентарним изборима у Републици Србији, заказаним за 17. децембар 2023. године, остварити у Црној Гори, то моћи да учине на једном од четири изборна места, и то у:

 

1. Амбасади РС у Подгорици, Булевар Ивана Црнојевића 10;

2. Генералном Конзулату РС у Херцег Новом, Трг Херцега Стјепана 15;

3. Беранама, Рудеш ББ, избегличко насеље;

4. Сутомору, Одмаралиште "Лола фот", удружење "Космет", стари пут ББ.

 

Бирачка места отварају се у недељу, 17. децембра 2023. године у 7,00 часова и биће отворена до 20,00 часова. Позивамо вас да изађете на предстојеће изборе и искористите ваше бирачко право.


ИЗБОРИ ЗА ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ 17. ДЕЦЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) издало је Обавештење за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на изборима . Обавештење се може преузети на линку:

https://mduls.gov.rs/obavestenja/ministarstvo-drzavne-uprave-i-lokalne-samouprave-obavestava-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-izborima-koji-ce-biti-odrzani-17-decembra-2023-godine/

Држављани Р. Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатског представништва пет дана предана закључивања Јединственог бирачког списка (ЈБС), односно до поноћи 25. новембра 2023. године. Након наведеног времена захтеви неће моћи да се процесуирају кроз систем, па скрећемо пажњу да је неопходно да се захтев поднесе благовремено, односно што раније. Формулар за подношење захтева можете преузети овде: Држављани Р, Србије могу на основу ЈМБГ и броја пасоша или личне карте електронски да провере да ли су уписани у ЈБС преко сајта МДУЛС, односно следећег линка: овде:

Држављани Р, Србије могу на основу ЈМБГ и броја пасоша или личне карте електронски да провере да ли су уписани у ЈБС преко сајта МДУЛС, односно следећег линка:

https:// upit.birackispisak.gov.rs/

Лице које је држављанин Р. Србије и има пребивалиште у Р. Србији а није уписано у ЈБС, неопходно је да поднесе и захтев за упис у ЈБС, како би исти био обрађен у оквиру система ЈБС. Пошто захтев буде решен, односно надлежни орган донесе решење о упису у ЈБС, онда се обрађује и захтев за гласање у иностранству. Формулар за подношење захтева можете преузети овде.

Захтев за упис у ЈБС се може поднети и директно преко потрала еУправе уколико лисе има налог на порталу еУправе и истом приступа квалификованим електронским сетрификатом или путем мобилне апликације ConsentID.

Уз захтев за гласање у иностранству прилаже се копија важеће личне карте или пасоша. Уколико је лична карта са чипом, пожељно је да подносилац захтева приложи копију очитане личне карте, уколико је поседује. То је од значаја због увида у адресу пребивалишта лица које подноси захтев.

За све додатне информације можете се обратити телефоном Амбасади Републике Србије у Подгорици на телефоне +382 20 667-305 или +382 20 667-565


КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА

Одлуком министарства спољних послова Републике Србије, број 256/30-2023/01 од 12.10.2023. године, расписан је Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ употребу, учење, чување, неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког и верског идентитета, у области образовања.

Конкурс ће бити отворен од 13. до 23. октобра 2023. године. Све информације о начинима пријављивања и условима самог Конкурса можете пронаћи путем линка www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023.php.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова