| |     latinica | english  
Насловна
САОПШТЕЊЕ

Поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Црној Гори др Владимир Божовић упутио је искрене честитке.


"Данас обележавамо велики Дан победе над фашизмом којим смо одлучно ставили тачку на тоталитарне, недемократске и расистичке режиме и утабали стазу изградњи европских вредности. Не сасвим случајно, 9.мај се обележава и као Дан Европе, јер је Европска Унија настала управо на дугорочном миру и стабилности европских земаља."


Тријумфална  победа против фашизма ,као највећег зла 20 века уједињеног света, била је и остала најславнија победа рода људскога и биће вечита инспирација слободе свим генерацијама које долазе.Била је то победа када је зло побеђено добрим, нека то буде порука и нама данас да зло увек побеђујемо добрим!

На иницијативу Председника Србије пошта данас пушта у оптицај пригодну маркицу.Пригодна марка посвећена је прослави Дана победе над фашизмом, а у централном делу табака налази се вињета са мотивом Бесмртног пука, марша у којем потомци бораца носе фотографије предака, учесника Другог светског рата, као знак захвалности и сећања на бесмртне хероје.

"Слава свим јунацима палим за победу над фашизмом и вечно место у царству небеском!"


Верзија за штампу
Дипломатско особље
Дипломатско особље