| |     ћирилица | english  
Naslovna
Потпредседник Владе Рафет Хусовић примио амбасадора Републике Србије у ЦГ Владимира Божовића

Потпредседник Владе Црне Горе Рафет Хусовић разговарао је са новоименованим абасадором Републике Србије у Црној Гори Владимиром Божовићем.

Потпредседник Хусовић је пожелио добродошлицу амбасадору Божовићу и успешан рад током свог мандата у Црној Гори. Хусовић је исказао пуну спремност за сарадњу у циљу унапређења односа две државе, које су иначе најближе и најупућеније једна на другу, на свим нивоима, нарочито на економском и привредном.

Амбасадор Божовић се захвалио на пријему и срдачној добродошлици и казао је да је веома почаствован што има могућност да обавља функцију амбасадора у држави из које потиче и у којој је рођен, али га то додатно обавезује и чини одговорним да буде спона и мост грађења најбољих могућих односа између две државе. Амбасадор се сагласио да су Црна Гора и Србија државе које су највише упућене једна на другу и да се мора радити на искоришћавању свих капацитета и ресурса који ће допринети превасходно бољој економској, али свакако и политичкој и културној сарадњи.

Саговорници су се сагласили да се актуелна ситуација у Црној Гори може једино решити дијалогом и позивају све стране на интезивирање истог у циљу постизања договора на добробит свих грађана Црне Горе и превазилажење тренутних тензија које оптерећују односе Црне Горе и Србије.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ

ФОТО И ВИДЕО: https://flic.kr/s/aHsmLNUtWA


Verzija za štampu
Korisni linkovi
Dan državnosti
Drugi pišu..
Други пишу..
Drugi pišu..
Други пишу..
Drugi pišu..
Други пишу..
Потпредседник Владе Рафет Хусовић примио амбасадора Републике Србије у ЦГ Владимира Божовића
Potpredsednik Vlade Rafet Husović primio ambasadora Republike Srbije u CG Vladimira Božovića
Други пишу...
Korisni linkovi
Contact