| |     latinica | english  
Насловна
Посета министарке здравља Републике Србије Славице Ђукић Дејановић Црној Гори, 5. април 2013. године

Министарка здравља Републике Србије, Славица Ђукић Дејановић, боравила је 5. априла 2013. године у званичној радној посети Црној Гори.
Том приликом, разговарала је са М. Радуновићем, министром здравља Црне Горе, К. Храповићем, директором Фонда за здравствено осигурање и М. Мијовићем, директором Клиничког центра.

У разговорима је истакнут значај наставка успешне сарадње два ресора.

Обострано је исказано задовољство континуираном едукацијом и усавршавањем  здравствених радника Црне Горе у Републици Србији. У том смислу, недавно је донета одлука да се одобри 50 захтева за специјализацију црногорских лекара у здравственим установама Србије.

Наглашено је да Споразум о социјалном осигурању (потписан 2006) одлично функционише и омогућује несметано лечење грађана у обе државе. Право по овом основу у 2012. години остварило је преко 5.500 црногорских грађана у здравстевним центрима Србије.

Договорено је да се у наредном периоду комуникација између два министарства настави на оперативном нивоу како би се разменила искуства и конкретизовала поједина питања.

У поподневном делу посете, министарка С. Ђукић Дејановић одржала је предавање на Медицинском факултету у Подгорици у оквиру Симпозијума о деменцији. Предавање је било врло посећено и одлично примљено од стране професора, лекара и студената.

На иницијативу Амбасаде Републике Србије у Подгорици, С. Ђукић Дејановић је посетила и Матицу српску, где се упознала са активностима, издавачком делатношћу и плановима Матице за предстојећи период.

    


 

 


Верзија за штампу
Архива вести
Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, 16. март 2014. године.
Отварање изложбе фото-записа Ивана Грлића у оквиру мултимедијалног пројекта "Serbian Jazz, Bre!", 10. april 2013. godine
Посета министарке здравља Републике Србије Славице Ђукић Дејановић Црној Гори, 5. април 2013. године
Представљање Антологије новијег песништва српског језика Црне Горе "Језерски врх", 1. април 2013. године
Гостовање писца Александра Гаталице у Никшићу и Подгорици, 22. марта 2013. године
ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ПУПИН И ЦРНА ГОРА , 12. MАРТ 2013. ГОДИНЕ
Дан државности Републике Србије - 15. фебруар
Председник Републике Србије Томислав Николић у званичној посети Црној Гори 17. јануара 2013. године
Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић боравио у Црној Гори 6. јануара 2013. године