| |     latinica | english  
Насловна
Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, 16. март 2014. године.

04. фебруар 2014. године - Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије одржаће се 16. мартa 2014. године. Бирачко право имају пунолетни, пословно способни држављани Р.Србије са пребивалиштем у Р.Србији.Да би бирач остварио своје право гласа у иностранству, потребно је да у дипломатско-конзуларном представништву Р.Србије према месту боравишта у иностранству пријави податак да жели да гласа у иностранству.

ЖЕЛИТЕ ДА ГЛАСАТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ И  УПИСАНИ СТЕ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК

Држављани Р.Србије који су уписани у Јединствени бирачки списак Р.Србије а имају боравиште у Црној Гори, и желе да гласају у Црној Гори, треба да НАЈКАСНИЈЕ ДО 22. ФЕБРУАРА 2014. године до 24 часа, поднесу захтев да се у Јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Захтев се може поднети у Амбасади Републике Србије у Подгорици, сваким радним даном  од 09:30 до 13:30 часова.

Захтев се подноси на прописаном формулару и уз њега се прилаже копија пасоша, личне карте или возачке дозволе Р.Србије.

ЖЕЛИТЕ ДА ГЛАСАТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ АЛИ НИСТЕ УПИСАНИ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК

Уколико лице које има бирачко право и жели да гласа у иностранству није уписано у Једнинствени бирачки списак, потребно је да Амбасади Републике Србије у Подгорици Р.Србије , НАЈКАСНИЈЕ ДО 22. ФЕБРУАРА 2014. године до 24 часа, поднесе захтев за упис у Јединствени бирачки списак, и истовремено и захтев за упис податка да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.


Захтев се може поднети у Амбасади Републике Србије у Подгорици, сваким радним даном  од 09:30 до 13:30 часова.

Захтев се подноси на формулару за упис у Јединствени бирачки списак и на формулару за упис податка да ће гласати у иностранству, и уз њега се прилаже копија важећег пасоша, личне карте или возачке дозволе Р.Србије.

НЕ ЗНАТЕ ДА ЛИ СТЕ УПИСАНИ У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК

Увид у јединствени бирачки списак заинтересована лица могу извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства правде и државне управе –  www.mpravde.gov.rs, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана у претраживач „Упит у бирачки списак“ који се налази са десне стране.

 Обрасци се могу преузети са интернет презентације Министарства спољних послова Републике Србије -http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/republika-srbija/izbori2014?lang=cyr.

Више информација можете наћи на интернет презентацијама Републичке изборне комисије http://www.rik.parlament.gov.rs и Министарства правде и државне управе - http://www.mpravde.gov.rs/ .


Верзија за штампу
Архива вести
Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, 16. март 2014. године.
Отварање изложбе фото-записа Ивана Грлића у оквиру мултимедијалног пројекта "Serbian Jazz, Bre!", 10. april 2013. godine
Посета министарке здравља Републике Србије Славице Ђукић Дејановић Црној Гори, 5. април 2013. године
Представљање Антологије новијег песништва српског језика Црне Горе "Језерски врх", 1. април 2013. године
Гостовање писца Александра Гаталице у Никшићу и Подгорици, 22. марта 2013. године
ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ПУПИН И ЦРНА ГОРА , 12. MАРТ 2013. ГОДИНЕ
Дан државности Републике Србије - 15. фебруар
Председник Републике Србије Томислав Николић у званичној посети Црној Гори 17. јануара 2013. године
Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић боравио у Црној Гори 6. јануара 2013. године